Coaching

voor kinderen en ouders

Kindercoaching

Ik krijg vaak de vraag  "Wat is dat eigenlijk; kindercoaching?"

Ik vind dat de basis van het coachen van kinderen is: het kind weer in zijn kracht zetten.
Je kind vindt het bijvoorbeeld lastig om gevoelens te herkennen of te uiten, heeft last van faalangst, concentratieproblemen etc. Kortom: je kind zit niet goed in zijn of haar vel. Dan kun je contact met mij opnemen.
We plannen een (telefonisch) intake gesprek waarin je de hulpvraag bespreekt en daarna maken we een afspraak voor een eerste sessie.

Belangrijk om te weten is dat ik werk vanuit de hulpvraag van het kind. Naar aanleiding van de intake bespreek ik de hulpvraag van de ouders met het kind. Dat gaan we in die eerste sessie verder ontrafelen. Samen gaan we op zoek naar handvatten voor die hulpvraag. Dit kunnen we op heel uiteenlopende manieren doen, wat past bij het kind: door middel van spel, creatieve opdrachten, bewegen maar ook een sessie in het bos behoort tot de mogelijkheden. Soms werk ik ook met één van mijn honden, alles in overleg en afstemming met elkaar. 

Mijn ervaring leert dat het kind binnen 5 a 6 sessies het "steuntje in de rug" heeft ervaren en van hieruit zelf weer verder kan. Het kan ook zijn dat we starten met een reflexintegratie traject, veel uitdagingen hebben hun oorsprong in nog actieve primaire reflexen (zie pagina Primaire reflexen )
dan gaan we eerst daarmee aan het werk en is soms coaching niet eens meer nodig!

De coaching vindt plaats in de eigen omgeving van het kind maar bijvoorbeeld in het bos is ook een mogelijkheid. Ik laat hierin het kind meedenken. Soms is het fijn om met het kind en de ouder samen te werken. Elk traject stem ik af op de behoeften van het kind (en de ouder). 

Omdat het gaat om een kortdurend traject, kan de coaching ook onder schooltijden plaatsvinden. Desgewenst kan ik ook contact opnemen met de school om dit te bespreken. Ook is het in sommige gevallen handig om eens in de klas te kijken, dit is uiteraard in overleg met de school maar wordt ook als heel waardevol gezien. 

Tijdens het traject heb ik korte lijnen met de ouders, een extra gesprek voor tips en tricks horen bij het traject en zijn kosteloos. 

Speciaal voor ouders:

Het kan zijn dat je (nog) geen coachtraject voor je kind wilt inzetten maar je wel handvatten zoekt om met je kind om te gaan.  Je kunt bij mij terecht met diverse opvoedingsvragen. Samen kijken wat nodig is om jouw kind of je gezin weer       "op de rit" te krijgen.
Een voorbeeld: soms kan een verandering van de plek aan tafel een hoop 'gedoe' tijdens het avondeten doen verdwijnen. Of je kind is hooggevoelig en je zoekt informatie en tips over dit onderwerp. 
Voor dit opvoedgesprek geldt het tarief van een sessie coaching.

Meer info? Neem contact op via het contactformulier of mail naar info@kidz-id.nl

LET OP: op werkdagen beantwoord ik de mail altijd binnen 1 dag, niks ontvangen? Mijn mail kan nog wel eens in de spam terecht komen.